Forum Ekoosada
Okolice Krakowa, stare siedlisko zaprasza - Wersja do druku

+- Forum Ekoosada (https://ekoosada.pl/ekowioska)
+-- Dział: POSZUKIWANIA LUDZI I MIEJSCA (/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Dział: SZUKAM-OFERUJĘ SĄSIEDZTWO, TOWARZYSTWO, WSPÓŁPRACĘ (/forumdisplay.php?fid=52)
+--- Wątek: Okolice Krakowa, stare siedlisko zaprasza (/showthread.php?tid=661)

Okolice Krakowa, stare siedlisko zaprasza - Slawka - 13.07.2016 15:22

Witam, mieszkam w mieście, ale od prawie 20 lat wraz z moją przyjaciółką dbam o stare siedlisko z domem i stodołą 50 km od Krakowa, które kupiłyśmy w Beskidach. Jest to miejsce, w którym, wraz z osobami zaprzyjaźnionymi, staramy się realizować idee życia zharmonizowanego z naturą. Chęć na coraz dłuższe pobyty, albo wręcz na przeniesienie się do tego wspaniałego miejsca, jest coraz większa. Jednocześnie widzimy, że byłoby o wiele przyjemniej, ciekawiej i sensownie, gdyby było tu więcej osób, które na krótko lub na dłużej miałyby chęć wraz z nami zadbać o to miejsce i cieszyć się nim wraz z nami. W najbliższym czasie chcemy: założyć warzywne ogródki permakulturowe, założyć ogród ziołowy, wytyczyć ścieżki i drogę dojazdową, przygotować się na zbiór jabłek i zrobić przetwory, odnowić sad (przyciąć stare drzewa owocowe, zaszczepić dziczki), kosić, grabić i kompostować trawę. Dalsze, już bardziej ambitne plany, to naprawa dachu na stodole, zrobienie suchej toalety, chętnie też budowa glinianego domku dla krótko- lub/i długoterminowych współmieszkanek i współmieszkańców naszego siedliska. Jeśli więc macie ochotę wyrwać się z miasta na tydzień czy dwa (czy na dłużej ), pooddychać czystym powietrzem i wolicie koszenie niż siłownię, a zupę z pokrzyw bardziej, niż hamburgery, dajcie znać. Czekamy na Was :)

RE: Okolice Krakowa, stare siedlisko zaprasza - Passiflora - 23.07.2016 15:11

Hej ho czołem,

Wraz z moim partnerem znieśliśmy swój grajdoł na południe, przebywamy w Krakowie. Miasto jako baza - służy naszym wypadom w okolicę - szukamy domu na jesień, zimę:) mamy wielu przyjaciół w sąsiedztwie, szperamy głównie drogą pantoflową. Jesteśmy w drodze, prowadzimy Pracownie Tańczące Ogrody-
http://https://www.facebook.com/pracowniato/?ref=bookmarks
zajmujemy się permakulturą, wikliną, żywą architekturą i naturalnym budownictwem, Łukasz studiuje rolnictwo ekologiczne, a ja - Magdalena jestem grafikiem:) przyjaźnimy się z żywiołami i szukamy miejsca, gdzie będzie nam do Nich blisko. Patrzymy też jasno i radośnie na rozwijające się w Polsce ekoosady i społeczności, myślimy o stworzeniu lub dołączeniu się do się do pięknej inicjatywy.
Z ciekawością i chęcią nawiążemy kontakt;) odwiedzimy, pogadamy, popracujemy.
Mój telefon    512 529 829
email:           tanczaceogrody@gmail.com
                    Albo tutaj!
Pozdrawiam! 
Magdalena

RE: Okolice Krakowa, stare siedlisko zaprasza - wszebad - 23.07.2016 21:27

link nie działa  Pozdrawiam

Howgh

RE: Okolice Krakowa, stare siedlisko zaprasza - Passiflora - 24.07.2016 09:07

Hej,
jeżeli link nie działa- zapraszam tradycyjną metodą w facebookową wyszukiwarkę wpisać - Pracownia Tańczące Ogrody:)
Dzięki!

RE: Okolice Krakowa, stare siedlisko zaprasza - Slawka - 21.08.2016 19:28

Dzięki wszystkim, którzy i które napisali do nas. Wszystkim solidnie odpisujemy na priva. Pozdrawiam i zapraszam do kontaktu osoby zainteresowane naszym projektem, Sławka

RE: Okolice Krakowa, stare siedlisko zaprasza - Monique - 14.06.2017 18:49

cześć, dużo macie ziemi? Można tam budować osadę?

RE: Okolice Krakowa, stare siedlisko zaprasza - Slawka - 14.06.2017 19:43

Witaj,
siedlisko ma pół hektara z opcją dokupienia ziemi od sąsiadów. Osada jak najchętniej :)
Szukasz miejsca dla siebie? Napisz o sobie na priva.
Pozdrawiam,
Sławka

RE: Okolice Krakowa, stare siedlisko zaprasza - Monique - 14.06.2017 20:22

jesteśmy grupą kilkuosobową :-) szukamy kilku hektarów ziemi, a wiemy, że na południu gospodarstwa są bardzo rozdrobnione. Czy orientujesz się może ile ziemi można nabyć obok Was? 

RE: Okolice Krakowa, stare siedlisko zaprasza - Slawka - 15.06.2017 10:34

Cześć, jest w pobliżu parę możliwości, chętnie Wam opowiem. Może spotkamy się w jakieś knajpce na Kazimierzu? Pozdrawiam, Sławka mój mejl: slavmeera@gmail.com

RE: Okolice Krakowa, stare siedlisko zaprasza - wszebad - 12.11.2020 13:58

Jak się Wam wiedzie Sławko...Czy Wasz pomysł funkcjonuje nadal...opowiedz co sie przez te lata działo.....

Howgh

RE: Okolice Krakowa, stare siedlisko zaprasza - kaczkanawodzie - 30.11.2020 14:08

Hej Marcin. Próbowałam Ci wysłać wiadomość, ale z tego co widzę nie ma w niej treści. Skontaktuj się jakoś, bo znalazlam dość ciekawą ofertę i pomyśl am o Tobie, a wiem,że szukasz domku. Namaste