ostatnie wpisy ostatnio w galerii SZUKAJ

szukam hektarka ziemi na wynajem z późniejszą możliwością kupna......
Autor Wiadomość
arkturianin Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 1
szukam hektarka ziemi na wynajem z późniejszą możliwością kupna......
Szukam jakiegoś hektarka ziemi na wynajem z późniejszą możliwością kupna ... dlaczego ... jak na obecny stan rozeznania dla nie rolnych , jakim jestem , mogę kupić tylko 30 arów a ja chciałbym jakiś hektar .....wedle ostatnich postępów "miłościwie nam panujących demokratycznie wybranych" jeszcze prace nad ustawą trwają i niby ten areał ma być zwiększony do 1 hektara ...
Tego kawałeczka tej planety szukam w okolicach od Nowego Sącza po Ustrzyki Dolne do Kielc ... czyli Bieszczady z Podkarpackimi okolicami południowo-wschodniej Polski fajnie byłoby gdyby ten kawałeczek planety znalazł się od przyjaznych dusz samodzielnie oglądających świat i żyjących po swojemu ...
 Marzy mi się kawałek ogrodu bez glifosatów rundupów i innych "nawozów" i  wspomagaczy z koncernów ... umiem se poradzić kompostami , gnojówkami ziołowymi , ściółkami i innymi biodynamicznymi zabiegami  ...może jakaś szopka z drewna , kilka kamieni pod spodem lub na palach tak by maksymalnie uniknąć "podatków" ...bo jak nie przytwierdzona do gleby chatka to nie kwalifikuje się jako budynek - przynajmniej tak myślę ...a może kilka takich szopek  ...jakiś żywopłot , najchętniej jadalny  borówka amerykańska .winogrona jeżyny osłaniający przed wiatrami i oczami zbyt ciekawymi  oczyszczalnia ścieków zrobiona z jeziornych roślin . Chciałbym wreszcie osiąść i zając się mymi pomysłami na maszynki robiące prąd za darmo i inne podobne dziwactwa i wreszcie uprzątnąć swe jestestwo z germańskiej "nowoczesności" A nawet jakby znalazły się istoty podobnie myślące , czujące ...też tak jak ja szukające sensu w życiu i kawałka kąta spokojnego chcące powspierać czymkolwiek .takie i podobne pomysły....a nawet wspólnie zamieszkać .... zapraszam 
19.03.2019 11:04
Wpisy użytkownika Cytuj"
justyna Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 42
RE: szukam hektarka ziemi na wynajem z późniejszą możliwością kupna......
Hej napisałam na priv :-)
23.04.2019 07:46
Wpisy użytkownika Cytuj"
bastrek75 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 15
RE: szukam hektarka ziemi na wynajem z późniejszą możliwością kupna......
Witaj Arkturianin,  Mam niemal identyczne plany jak Ty;) Własna przestrzeń na ziemi oraz niezależność energetyczna to mój cel na najbliższe lata. Moje spostrzeżenia w temacie 1h  ziemi na dzień dzisiejszy są takie , że chyba prościej.. z różnych względów, dołączyć do tworzących się wiekszych osady.  Ale to juz indywidualna sprawa dla każdego;)                              Daj znać jak znajdziesz coś interesujacego, ja ciagle się rozgladam ;)    Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za realizacje planów!;)
28.04.2019 13:27
Wpisy użytkownika Cytuj"