ostatnie wpisy ostatnio w galerii SZUKAJ

Okultyzm, ezoteryka, duchowość
Autor Wiadomość
aeeon Offline
Użytkownik

Liczba postów: 142
Okultyzm, ezoteryka, duchowość
Zakładam ten temat, żeby nie było offtopu w innym wątku.
01.05.2014 07:43
Wpisy użytkownika Cytuj"
Jamore Offline
Użytkownik

Liczba postów: 219
RE: Okultyzm, ezoteryka, duchowość
może demokracji stałoby się zadość przenosząc tutaj połowę wątków menix-a z tematu pt. szukam istot do wspólnego zamieszkania ..
16.01.2016 21:06
Wpisy użytkownika Cytuj"
szymon Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 23
a czym to jest demokracja, że mamy jej czynić zadość?
16.01.2016 23:54
Wpisy użytkownika Cytuj"
Aani Offline
Użytkownik

Liczba postów: 104
ezoteryka, ezoteryka
tkliwa dynamika
angeologia
i dal

Cytat:twoje pytania są z poziomu o którym ja zapomniałem i jestem oczyszczony ,sorry ale wiedzę nabywa się samemu  
ktoś najwyraźniej uważa się za mądrzejszego, lepszego itd...

Cytat:Dlatego tez istoty nieświadome nie rozumieją i nie są w stanie zrozumieć świadomych istot.
zarozumiałość korzeniem "wyższej" świadomości
Cytat:Otwiera się brama(portale) do wyższej już klasy,gdzie przejdą ci doskonali.
o, do ezoterycznego raju wpuszczą tylko tych najbezczelniejszych (kamień mi z serca spada, że nie zapędzą nas wszyskich tam na siłę, byśmy w ichże raju im musieli usługiwać)
Cytat:Wiele dusz upadnie i zostanie pochłoniętych przez odpowiedni  biegun energii,te dusze zostaną zamknięte na danym levelu w odpowiednich dla siebie wibracjach  np: islamisci,turkowie,arabowie posiadają najniższe wibracje na planecie ziemi.
ezoteryczna odmiana rasistowskiego ludobójstwa

Cytat:islamistów wypłoszono z ich klatek mają obniżać wibracje w wybranych krajach,by zniwelować wyższe wibracje w europie,a tym samym utrudnić wzniesienie do wyższej klasy.
Jest to działanie globalne i całkowicie świadome w wykonaniu dyktatorów i twórców systemu.
teoryja spiskowa
Cytat:Każdy dostaje to na co zasługuje
= "jedem das seine" - to napis nad bramą obozu w Buchenwaldzie
Cytat:jest to atak na moją istotę po przez twoją niedoskonałą istotę w wykonaniu istot niższych wymiarów.
wywyższanie się ponad innych ma długie tradycje...

Cytat:Nie uda się tobie a tak prawdę mówiąc im, obniżyć moich wibracji,twój problem jest w tobie a nie w tym co zostało napisane przeze mnie,
najważniejsze by nigdy nie podjąć odpowierzialności za swe słowa i czyny, a wszelaką winą obciążyć innych...

ezoteryka, ezoteryka
tkliwa dynamika
angeologia
i dal
17.01.2016 01:50
Wpisy użytkownika Cytuj"
Jamore Offline
Użytkownik

(16.01.2016 23:54)szymon napisał(a):  a czym to jest demokracja, że mamy jej czynić zadość?
mniemałem że może ten twór/nietwór przenikł do każdych struktur tzw świadomości ludzkiej i służy lub zaburza porządek .. - służy gdy pierwszeństwo da się prawdzie i uczciwości .
- sam również na co dzień dostrzegam jak z demokracji robi się szmatę którą raz to wyciera się zbroczone krwią nikczemne łapska lub zasłania ostatnie promienie światła, a innym razem próbuje się z czymś takim walczyć wspierając się na demokracji .
- za tem jak państwo uważacie. mnie się czasem wydaje że mam / chcę mieć umysł na tyle otwarty, że mogę zmierzyć się z tym a może tamtym nieznanym .
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.01.2016 14:23 przez Jamore.)
17.01.2016 14:17
Wpisy użytkownika Cytuj"
szymon Offline
Początkujący
**

zadałbym pytanie czy można się mierzyć z nieznanym?
17.01.2016 14:29
Wpisy użytkownika Cytuj"
Jamore Offline
Użytkownik

a jeśli napisałbym; próbować zmierzyć/mierzyć nieznane ..
17.01.2016 14:36
Wpisy użytkownika Cytuj"
szymon Offline
Początkujący
**

to co byłoby tym nieznanym?
17.01.2016 15:29
Wpisy użytkownika Cytuj"
Jamore Offline
Użytkownik

np. wizje / świadomość manix-a, doświadczenia tzw duchowe innych..
17.01.2016 15:41
Wpisy użytkownika Cytuj"
szymon Offline
Początkujący
**

to wszystko jest znane, może chodzi Ci o próbę zrozumienia tego?
17.01.2016 16:24
Wpisy użytkownika Cytuj"
Jamore Offline
Użytkownik

cytat; to wszystko jest znane ; ma się tyczyć manix-a ?
- zrozumieć, czemu nie lecz na to trzeba więcej czasu i spokoju . wolałbym wcześniej rozwiązać kwestie bardziej przyziemne gdzie mam podążać, tj. która wioska, pole, dom, miasto-wieś, Polska-zagranica .
17.01.2016 18:08
Wpisy użytkownika Cytuj"
szymon Offline
Początkujący
**

tyczy się wszystkiego co wymieniłeś,
proces rozumienia jest pozaczasowy, w czasie możemy jedynie zagmatwać jakiś temat, spokój tak, ale nie można osiągnąć go stopniowo za pomocą czasu,

kwestie przyziemne (a czy są nieprzyziemne?)- musisz poznać swoje potrzeby oraz ograniczenia, żeby zobaczyć to co będzie odpowiednie, trzeba bardzo uczciwie podejść do zidentyfikowania siebie,
17.01.2016 18:52
Wpisy użytkownika Cytuj"
Jamore Offline
Użytkownik

tzw szanse nie są darowane na zawsze, nie czekają nawet . odpływają w mniej lub bardziej spektakularny sposób . myśl o tym, próbowanie ocenienia swych możliwości na przyszłą drogę odbywają się kosztem spokoju . Mistycyzm wydaje się nie być przyziemnym .
17.01.2016 19:22
Wpisy użytkownika Cytuj"
szymon Offline
Początkujący
**

(17.01.2016 19:22)Jamore napisał(a):  tzw szanse nie są darowane na zawsze, nie czekają nawet . odpływają w mniej lub bardziej spektakularny sposób

dlatego też trzeba być uważnym

myśl o tym, próbowanie ocenienia swych możliwości na przyszłą drogę odbywają się kosztem spokoju 

całkowita racja, dlatego też zamiast myśleć proponuję uważną obserwację, a z niej rodzi się działanie, wszelkie czyny wynikające z myśli są wtórne i powodują problemy

Mistycyzm wydaje się nie być przyziemnym

to tylko tak się wydaje,
17.01.2016 19:54
Wpisy użytkownika Cytuj"
Jamore Offline
Użytkownik

co do myślenia łatwo mi się zgodzić z Tobą . Dziękuję .
18.01.2016 00:02
Wpisy użytkownika Cytuj"
Jamore Offline
Użytkownik

szymon, czytałem wczoraj od Ciebie mądrego posta na którego odpisywałem i to dwa razy . być może poprzez emocjonalność przeoczyłem że była to wiadomość pw . za pierwszym razem coś mi skasowało długi post/odp. za drugim razem , postanowiłem wypompowany streścić ten pierwszy . gdy przyszło do jego wysyłania znowu jakieś czary mary i nie ma posta . a może dotarła do Ciebie odpowiedź, tylko ze była odpowiedzią wg zasad pw, więc ja jej już nigdzie nie widziałem później ..
20.01.2016 00:01
Wpisy użytkownika Cytuj"
Jamore Offline
Użytkownik

Duchowość - okultyzm, ezoteryka, egzoteryka

Jak wszystko jest dostatkiem lub niedostatkiem, tak i zdolność rozprawiania o tym ( w tym częściej lub rzadziej ). Tych kilka lat temu z jakiegoś powodu nie napisałem o tym, więc teraz. Próbuję odsłonić jakby co się da w materii pojęć z tematu. Każde z nich trąci, przenika kwestie religi, nauki, ideologi. Tak np. Duchowość/duchowość upatrywana jest w religiach/wyznaniach ale też w naukach ( np. Buddyzm, Ajurweda) a patrząc na manifestowane głowy liderów ideologicznych wzniesione ku górze ze wzrokiem skierowanym w dal, to taka podobna jakby duchowość. Kto to roztrzęsie, a co dopiero poskłada i nazwie ładem... Bez otwartego umysłu w umiłowaniu wiedzy dającej wyższą gwarancję uczciwości ani furtki do takich krain nie sposób otwierać.
Namacalnym jest jednak, że co i rusz napomina tutaj ktoś o Duchowości/duchowości w akceptacji, by już kawałek dalej nie mieć jej np. do religi/wyznania i z tym pokrewnych. To jest relatywne i może dla samego forum mogłoby być do zniesienia jak głodu przed osiągnięciem celu/mety ale co z celem samym w sobie... Celem postrzeganym jako społeczności o poglądach pro ekologicznych. Tutaj już cel może nie uświęcić środków, bo wykluczające się wizje Duchowości/duchowości poszczególnych osób społeczności rodzącej się, okazać mogą się towarzyszącym dozownikiem dziegciu w tej pożądanej miodowej osadzie.
Szukający wiedzy o pro ekologicznej gospodarce, życiu mogą znaleźć tutaj swoje źródło ale jest też sporo innych portali stricte przyrodniczo-ogrodniczych, coraz częściej przeplatających się tam z tematyką permakultury, tutaj forowanej. Szukający tutaj jednak czegoś więcej, niż tylko w/w wiedzy technicznej, pozostają na dłużej i miast nabierać pewności mogą ją tracić, nie wiedząc czy to miejsce o którym myśleli, czy nie są tutaj z góry wykluczeni..
Konkludując, skoro jakaś grupa ludzi (ze wzgl. ideologicznych, wyznaniowych itp.) nie jest pożądana wg tego portalu do tutejszej wspólnoty, byłoby trafnym oznajmić to przy tytule Portalu, słowami np. ; nie/nie koniecznie dla Chrześcijan, dla Muzułman itd/itp ...

(;))
11.02.2020 13:50
Wpisy użytkownika Cytuj"

Kontakt  współpraca  Wersja bez grafiki  RSS