ostatnie wpisy ostatnio w galerii SZUKAJ

Gospodarstwo pod ekoosadę - sprzedam
Autor Wiadomość
endroit Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 2
Gospodarstwo pod ekoosadę - sprzedam
Kochani,
kilka lat temu bardzo zafascynowana projektami permakulurowymi na świecie i ekologicznym sposobem zycia, zostawiłam wszystko i znalazłam piękny kawałek ziemi w Polsce. W oddaleniu od miasta (najbliższe miasto 15km, więc tragedii nie ma). Postanowiłam rzucić wszystko, postawić na życie w zgodzie z naturą...było to wyzwanie, i dziś wiem, że tego typu miejsca mają sens gdy możemy się nimi dzielić z innymi.
Miejsce to ma 3,6 ha (ale podzielone na mniejsze działki), jest też las, woda, prąd, także studnia głębinowa, drzewa owocowe. Województwo świętokrzystkie.
Wydaje mi się, że miejsce ma ogromny potencjał, podlega pod obszar Natura 2000. Być może ktoś z Was szuka takiego miejsca, lub marzy o tym by stworzyć ekospołeczność.
Mnie życie zaprowadziło w inną część Polski i choć żałuję, wierzę, że być może ktoś inny zrealizuje marzenia, o życiu w zgodzie z sobą, innymi i naturą. 
Gdyby ktoś był zainteresowany, lub chciał uzyskać więcej informacji, zapraszam do kontaktu.
Ania
03.02.2020 18:16
Wpisy użytkownika Cytuj"
jacekw Offline
Użytkownik

Liczba postów: 51
RE: Gospodarstwo pod ekoosadę - sprzedam
Hej!
Możesz napisać (tutaj) jakie działki (najlepiej z mapką całości) i jaka cena?
03.02.2020 22:34
Wpisy użytkownika Cytuj"
endroit Offline
Początkujący
**

Witajcie,

Oczywiście, może opowiem o tej działce, żebyście nie kupowali "kota w worku" ;)
Podzielę to na "+" i "-" (subiektywna ocena), które brałam pod uwagę przy kupnie (minusów nie byłam do końca świadoma)
+
- działka poza centrum wsi
- piękne pagórkowate położenie
- działka obok domu (w dwóch częściach przedzielonych szutrową drogą)
- cisza, cisza, cisza (auta przejeżdżają sporadycznie)
- bogactwo przyrody dzikiej (pod domem bażanty, zajęce, sarny, bobry przy rzece (granica działki) mnóstwo ptaków), wszędzie rosną rośliny lecznicze lub dzikie rośliny jadalne
- ziemia dobrej jakości (klasa III a i b) - także uprawy ekologiczne są możliwe zarówno jeśli chodzi o zboże (było podobno piękne) jak i warzywa i owoce
- na działce są drzewa owocowe - orzechy włoskie, jabłonie, grusze, śliwy, wiśnie... i inne takie dęby, brzozy, cześnie, krzewy- bez czarny,  winogron itd. wszystko owocuje, przepyszne...
- na działce jest studnia głębinowa
- do działki doprowadzony jest prąd
- do działki doprowadzona jest woda gminna
- w planach najbliższych gminnych jest kanalizacja (u mnie funkcjonowała toaleta kompostująca)
- nie za daleko i nie za blisko do miasta
- wspaniali sąsiedzi (jak rodzina, ciepło, otwarci, bardzo pomocni)
- stodoła 200m2 (duży potencjał)
- dwa budynki gospodarcze (do wykorzystania)
- dom około 80m2 (murowany, częściowi podpiwniczony, strych), zaczęłam tam robić remont, ale nie skończyłam...
- do działki przynależy także las (0,3 ha) z którego można pozyskiwać drewno na potrzeby własne lub na sprzedaż.
"-"
- słabe łącze internetowe, rozwiązaniem może być łącze satelitarne.
- całość "lekko" zdziczała, wymaga kogoś, kto lubi działać :)
Podaję numery działek, do tego jest jeszcze kawałek lasu,  działki można sprawdzić po numerach np. na geoportalu
260706_2.0021.36

260706_2.0021.45

Jeśli jesteście zainteresowani, proszę o kontakt. Mój email to: toniusia@protonmail.com  Co do ceny, to też jest to do ustalenia. Myślę, że ważniejsze jest Wasze zainteresowanie, chyba że ktoś ma ochotę potraktować to jako stabilną inwestycję.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.02.2020 19:50 przez endroit.)
04.02.2020 19:28
Wpisy użytkownika Cytuj"
editha Offline
Początkujący
**

Dzień dobry :))
czy jest ta propozycja jeszcze aktualna?
pozdrawiam
Edyta
22.10.2020 17:55
Wpisy użytkownika Cytuj"
wszebad Offline
Użytkownik

Liczba postów: 89
linki nieaktualne lub w ogóle wyskakuje media markt. może jakieś zdjęcie z google mapy ? też szukam teraz domu ale myślę że ta oferta jest za ....wysoko dla mnie ...Pozdrawiam

HOWGh
12.11.2020 13:42
Wpisy użytkownika Cytuj"