ostatnie wpisy ostatnio w galerii SZUKAJ

Szukam bratnich dusz - projekt dlugofalowy
Autor Wiadomość
krzychu Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 2
Szukam bratnich dusz - projekt dlugofalowy
Witam,

jestem krzychu, lat 34. Obecnie przebywam w Krakowie. Od dawna mysle o tym, aby zharmonizowac swoje zycie z natura. Pracowanie w tzw. "babilonie" jedynie po to aby stac bylo mnie na pokrycie kosztow takiego zycia, oraz okazjonalne "pocieszajki", ktore mialyby mi wynagrodzic zycie w poczuciu bezsensu uwazam za calkiem znosne, ale od dawna podskornie czuje, ze praca w naturze i harmonii z natura, dawalaby mi o wiele wieksza satysfakcje niz zarabiane w "babilonie" pieniadze. Mam kilkustuzlotowa rente, w dodatku jestem informatykiem i mysle ze w razie potrzeby moglbym znalezc okazjonalna prace zdalna. Nie mam zadnych oszczednosci. Plan jest taki, zeby jeszcze troche popracowac w miescie, odlozyc jakies fundusze i zobaczyc co dalej. Ale przy sprzyjajacych wiatrach nie wykluczam tez jakiegos spontanicznego wyrwania sie stad.

Zdecydowalem sie napisac na forum, bo bardzo chcialbym nawiazac znajomosc z ludzmi o podobnym podejsciu do zycia. Licze na to, ze predzej, czy pozniej cos sie z tego wykluje.

Dziekuje za uwage i zapraszam do kontaktu.
20.08.2016 21:18
Wpisy użytkownika Cytuj"
mollylush Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
RE: Szukam bratnich dusz - projekt dlugofalowy
Powodzenia,Krzychu,jest fajne spotkanie we wrzesniu,Spolecznosci Alternatywnych,gdzies na poludniu,kolo Sidziny. Na Twoim miejscu,bym sie na nie wybrala,nawiazalbys pewnie ciekawe kontakty. Pozdrawiam:)
22.08.2016 10:48
Wpisy użytkownika Cytuj"
krzychu Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 2
dzieki molly :)
22.08.2016 14:00
Wpisy użytkownika Cytuj"
ilona Offline
Początkujący
**

Cześć,
jestem Ilona,lat 32. Pracuje w dużej korporacji, ale od dziecka marzyłam o życiu w zgodzie z naturą. Wyszukując dzisiaj informacji o permakulturze trafiłam m.in na bloga Kalpapada i to jest własnie to! tak chciałabym żyć mając w nosie "co powiedzą inni"! strasznie ich podziwiam :) Może i mnie uda się kiedyś zakupić kawałek ziemi na której będę mogła wdrażać po swojemu zasady ekologii i dążyć do samowystarczalności. Super, że jest takie forum, które pozwala łączyć eco fascynatów, chociaż widzę, że życie w zgodzie z naturą można bardzo różnie interpretować - począwszy od działki za miastem po życie w całkowitej dziczy. A Wy jaki styl preferujecie?
04.09.2016 23:21
Wpisy użytkownika Cytuj"
Jamore Offline
Użytkownik

Liczba postów: 219
Hei ilona
Nie wiem jaką dzicz masz na myśli . Patrząc na to co dzieje się na polskich drogach, łatwopalną kłutliwość/agresję, to właśnie wtedy myślę że to jest zdziczałość . Wtedy też myślę, że dzikość to naturalne piękno i prawo a zdziczenie to właśnie to co wyżej napisałem i jest to brzydkie, niechciane .
Biorąc pod uwagę urodzaj zdziczałości, mogloby okazać się że tam w dziczy jest bezpieczniej i milej. - Chyba jestem nawet o tym przekonany ale nie stawiam warunków poza fundamentalnymi; hałas, zanieczyszczenia .
05.09.2016 19:03
Wpisy użytkownika Cytuj"
ilona Offline
Początkujący
**

zdecydowanie miałam na myśli dziką naturę nieprzekształconą przez człowieka :)
06.09.2016 23:02
Wpisy użytkownika Cytuj"
Estemi Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 21
Ja też marzę tym by gdzieś żyć poza miastem i najlepiej z ludźmi o podobnym nastawieniu do życia. Chciałabym ale niestety jak na razie brak funduszy mnie ogranicza. Ale chętnie też nawiązuje kontakty i znajomości aby w niedalekiej przyszłości zmienić coś w swoim życiu. Jak ktoś ma ochotę to zapraszam do kontaktu. Pozdrawiam :)
29.09.2016 22:30
Wpisy użytkownika Cytuj"
Vilanova Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 5
Cześć Krzychu,

mamy plan aby zdalnie zarabiać, prowadzić trochę permakultury i przede wszystkim mieć ekoludków w sąsiedztwie. Na to szukamy dobre miejsce aby docelowo stworzyć eko sąsiedztwo, lub znaleść już istniejące. Zajmuje się rozwojem firm a informatyk, jak najbardziej by się przydał to wspólnych przecięwzięć. W tym momencie przewaga leży na mazurach, bo tam w lecie i zimie pięknie. Jeszcze mieszkamy także w Krakowie.
09.11.2016 02:10
Wpisy użytkownika Cytuj"